profle

CIRCUS CIRCULAIR

Een initiatief van:
Maartje Kemme

Dit willen we oplossen:
De huidige hokjesgeest doorbreken, massaproductie, afvalprobleem verminderen, de kleine ondernemer zijn plek teruggeven, sociaal isolement en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven. Maar ook: samen bedenken, creëren en verbinden.

Dit gaan we doen:
We willen een plek gaan bieden waar mensen kunnen werken, verkopen, kopen, samenkomen om elkaar te helpen, samen te eten en samen genieten. Een plek creëren waar mensen naar toegaan voor hun biologische boodschappen, interieuritems, maar ook voor kunst en cultuur en design etc.

Een plek waar oude spullen kunnen worden ingeleverd en door creatieven iets nieuws van kan worden gemaakt en weer worden door verkocht.

Een creatieve broedplaats, een circulair warenhuis waar kleine bedrijven met een circulaire duurzame insteek elkaar gaan versterken ipv te concurreren. Een plek waar unieke producten worden gemaakt en verkocht en worden ingenomen voor hergebruik.

En plek waar ‘Re-Use’ wordt gestimuleerd. Waar design, tweedehands en biologisch samengaan om de hokjesgeest te doorbreken. Waar de kleine ondernemer die in zijn niche werkt wordt versterkt door andere kleine ondernemers. Ze delen samen de lasten en de baten, maar ook de klandizie. En waar de consument geïnspireerd wordt om bewust bezig te zijn en zijn koopgedrag en daardoor verspillen te veranderen.

Wat is het resultaat:
Een plek waar creativiteit de boventoon voert om de consument te inspireren tot anders denken en doen. Een plek waar de kleine ondernemer en de consument elkaar laagdrempelig ontmoeten en elkaar inspireren. Een plek met een sociaal circulair karakter.

Wat is nodig:
Middelen: Een oud groot pand ( hergebruik) wat een verhaal verteld. Geld om dit geheel op te starten

Mensen:
Kleine ondernemers die zich samenvoegen om daar hun werkplek en verkoopplek combineren (denkend aan: jong designers die duurzaam bezig zijn met onderzoek, kleine interieurwinkels die bezig zijn met Re-Use en Duurzame producten verkopen, werkplekken voor ZZP-ers die oog hebben voor duurzame werkplek, kleine horeca ( a la foodhallen in Amsterdam), de biologische groenteboer, Urban farmers, slager of bakker, huiskamerconcerten, lezingen van kunstenaars,visievormers, kantelaars, filmvertoningen, een re-pair cafe etc etc etc )

Kennis: Aannemers die op een duurzame manier mee kunnen werken om er een duurzame plek van te maken
No how van andere duurzame / circulaire ondernemingen ( denkend aan Blue City in R’dam, de Ceuvel in Amsterdam, Re-Tuna in zweden)

Wanneer realiseren:
Dit willen we realiseren in 2017/2018

Dit initiatief is gestart op 01-05-2017