profle

ENERGIEBESPARING H'LEM OOST

Een initiatief van:
Groene Ambassade Inge Veltmeijer

Dit willen we oplossen:
De gemeente Haarlem streeft naar een klimaat neutrale stad in 2040. Het streven is dat alle Haarlemmers in 2040 geheel aardgasvrij wonen. In Oost wonen veel mensen met een krappe beurs. Wij willen mensen bewust maken van wat er mogelijk is op het gebied van energiebesparing. Wij willen iets betekenen voor zowel huurders als woningeigenaren. Wij willen mensen bewust maken van het belang van energiebesparing. Het is goed voor het milieu en ook goed voor de beurs.

Dit gaan we doen:
We organiseren jaarlijkse een energiebeurs, informatieavonden, infraroodsafari etc. We werken samen met bedrijven die een scherp aanbod hebben op energiebesparende maatregelen aan de woning voor bewoners uit de wijk. We willen mensen met elkaar in contact laten komen, elkaar de ervaringen en succesverhalen laten delen.

Wat is het resultaat:
Steeds meer mensen zullen het belang van energiebesparing gaan inzien. De wijk wordt duurzamer. Mensen ontmoeten elkaar. Er ontstaat een sneeuwbal effect.

Wat is nodig:
Mensen: Meer ambassadeurs die de boodschap willen overbrengen. Een groep mensen die ons incidenteel willen ondersteunen bij activiteiten. Samenwerking met scholen en buurtcentra voor eventuele accommodatie. Samenwerking met andere duurzaamheid initiatieven.

Middelen: financiële ondersteuning vanuit de gemeente, financiële bijdragen van deelnemende bedrijven. Bewoners kunnen een klein bedrag betalen voor bepaalde adviezen en/of infraroodopnamen.

Kennis: Indien nodig is het fijn een beroep te kunnen doen op mensen die de nodige kennis in huis hebben, zodat vragen van bewoners beantwoord kunnen worden. Het duurzaambouw loket is daar een van.

Wanneer realiseren:
Dit plan loopt door tot het einddoel bereikt is. Het bestand van belangstellenden blijft groeien

Dit initiatief is gestart in 2014