profle

HAARLEMS HOUT

Een initatiatief van:
Isabelle Wisse

Dit willen we oplossen:
We willen voorkomen dat gekapte stadsbomen als afval worden versnipperd, terwijl van een deel van dat kaphout planken en balken gezaagd kunnen worden. Waarvan dan weer (stads)meubels kunnen worden gemaakt. Die tegelijkertijd dienen als CO2-opslag-units.

Dit gaan we doen:
We verzagen Haarlemse stadsbomen al enige tijd naar planken, en maken daar al enige tijd (stads)meubels van. Maar in ontwikkeling zijn onze plannen voor opschaling binnen de metropoolregio Amsterdam, en we zijn doende met het in kaart brengen van circulaire toepassingsmogelijkheden van biomassa/houtsnippers van kaphout zonder zaagkwaliteit.

.Wat is het resultaat:
Een integraal plan voor circulaire verwerking van gemeentelijk kaphout / Haarlemse stadsbomen: zowel voor de bomen met als zonder zaagkwaliteit. Efficienter en rendabeler werken, en meer groene impact, door opschaling binnen de stadsregio. Meer aansluiting bij/interessanter voor kennis-instituten als we werken op grotere schaal.

Wat is nodig:
Een Green Deal terzake de circulaire verwerking van gemeentelijk kaphout tussen (i) gemeenten in de stadsregio Amsterdam, waaronder i.e.g. gemeente Haarlem, plus (ii) een beheerder openbare ruimte/afvalbeheerder met ruimte voor stam-opslag + een boomzagerij + een droogkamer + evt een biomassa-chipper, en infrastructuur zoals vorkheftrucks, vrachtwagen met knijper etc., plus (iii) afnemers/verwerkers van houtige biomassa (zo hoog mogelijk circulaire toepassingen), plus (iv) kennis-instituten.

Wanneer realiseren:
We willen dit plan in 2017 voorbereiden, in samenwerking met de gemeente. We hopen op een Green Deal uiterlijk in 2018.

Dit initiatief is gestart op 1-06-2012

chatgrijs

INFO

LogoHaarlemsDEFOUTLINES

Isabelle Wisse
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
Netherlands