profle

HAARLEMS AMBACHT

Een initiatief van:
Anouk Rosenhart

Dit willen we oplossen:
In Haarlem zijn de individuele ambachtslieden niet in een collectief vertegenwoordigd en daarom moeilijk vindbaar. We willen mensen kennis laten maken met verschillende (creatieve) ambachten en onze passie en kennis overbrengen.

Dit gaan we doen:
Haarlems Ambacht is een collectief van verschillende ambachten. Deze zijn vindbaar op de website van Haarlems Ambacht en twee keer per jaar organiseren we een ambachten markt met demonstraties en workshops zodat mensen de ambachten van dichtbij kunnen zien en leren kennen.

Wat is het resultaat:
Mensen maken kennis met onbekende ambachten en worden enthousiast gemaakt door de ambachtslieden en hun verschillende vakgebieden. De ambachten komen zo weer in de spotlights in deze tijd van automatisering, technologie en massaproductie.

Wat is nodig:
Mensen: Ambachtslieden die zich willen aansluiten bij Haarlems Ambacht en die het leuk vinden om hun ambacht te laten zien en mee te doen met de ambachten markt.
Middelen: Een website, flyers en een plek waar we de ambachtenmarkt kunnen houden.
Kennis: Over een marketing campagne om de ambachten markt onder de
aandacht te brengen.

Wanneer realiseren:
We zijn nu bezig met de website, daarna nodigen we andere ambachtslieden uit en tijdens de open monumentendagen in september organiseren we een markt op de Kweektuinen.

Dit initiatief is gestart op 01-07-2016